DE PARTIJEN DOORGELICHT

Het Laatste Nieuws/Antwerpen Zuid,

Za. 13 Okt. 2018, Pagina 45

N-VA Volgens burgemeester Metsu hoeft N-VA Edegem zich geen zorgen te maken over de recente peilingen in Antwerpen, waarin N-VA veel stemmen verliest. N-VA heeft zelfs nog ruimte om te groeien. Een absolute meerderheid halen is natuurlijk andere koek. CD&V De tweede grootste partij van Edegem heeft een lijst met …

N-VA

Volgens burgemeester Metsu hoeft N-VA Edegem zich geen zorgen te maken over de recente peilingen in Antwerpen, waarin N-VA veel stemmen verliest. N-VA heeft zelfs nog ruimte om te groeien. Een absolute meerderheid halen is natuurlijk andere koek.

CD&V

De tweede grootste partij van Edegem heeft een lijst met veel gekende gezichten en speelt in op verjonging waardoor het naar alle waarschijnlijkheid opnieuw zilver zal halen. N-VA zal CD&V wellicht niet nodig hebben om een meerderheid te vormen waardoor CD&V sterk zal moeten onderhandelen om het bestuur te halen.

Groen

Groen heeft goed kunnen samenwerken met N-VA en wil dat opnieuw doen ondanks meningsverschillen over mogelijke verbindingswegen en verder verkavelen.

Open Vld

N-VA en Groen hadden Open Vld zes jaar geleden niet nodig om een meerderheid te vormen maar N-VA en Open Vld hadden hun lot op de verkiezingsdag zelf al aan elkaar gekoppeld. Wurmt Open Vld zich opnieuw op slinkse wijze in het bestuur?

Vlaams Belang

Het lot van Vlaams Belang hangt samen met het succes van N-VA. Als N-VA stagneert of groeit zou Vlaams Belang haar laatste zetel wel eens kunnen verliezen.

sp.a

De laatste goeie verkiezingsuitslag voor sp.a Edegem dateert van 2006, maar toen vormde het een kartel met spirit en GROEN!, dat in 2012 solo vier zetels uit de wacht sleepte. Sp.a kreeg haar lijst slechts op het laatste nippertje rond en het ziet er niet naar uit dat ze met negen kandidaten een zetel bij elkaar gaan krijgen.

PVDA+d!Em

André Van Ekelenburg haalde zes jaar geleden de kiesdrempel niet met zijn linkse partij democratiEdegem en hoopt dat deze keer wel te kunnen doen door het label PVDA aan zijn partij te hangen.

Related articles

De uitslag.

  1 VAN EKELENBURG André 179   2 ASMAN Ria 59   4 VAN LOOY Martine 39   16 VAN EKELENBURG Lore 36   3 VAN LINT Staf 35   6 SCHEIJNEN Roos 33   15 HAAK Jan 32   19 JANSSEN Fred 32   10 SCHOETERS Kristel 30   5 DELBEKE Bart 29   […]

Learn More