Gazet van&voor Hove: PVDA+d!Em gaat voor de overwinning in Edegem

Het was een hele karwei” zegt PVDA+d!Em lijsttrekker André van Ekelenburg, “maar we zijn er helemaal klaar voor.”

“Na onze Grote bevraging, waarmee we de mening van de Edegemnaar hebben bevraagd, het verzamelen van de nodige handtekeningen om te mogen opkomen  en het opmaken van een  sociaal en ecologisch programma,  hebben we nu een mooi uitgebalanceerde lijst om mee naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken.

Tijdens onze vele gesprekken met de Edegemnaars voelden we aan dat PVDA+d!Em de verrassing van de verkiezingen in Edegem zal zijn. Een stem voor pvda+d!em in de gemeenteraad is dan ook de enige zekere stem voor een vrije, sociale oppositie. Het is een positieve stem voor een gemeente op mensenmaat in plaats van op centenmaat en een garantie op meer transparantie.

We zetten vooral in op sociale en ecologische thema’s. De afgelopen legislatuur werd geen oplossing geboden op gebied van mobiliteit en groenbehoud.

Dat sommige van de huidige meerderheidspartijen ons nu weer beloven dat ze nu echt niet meer gaan verkavelen is dan ook zeer ongeloofwaardig.

Wij zullen, met steun van de kiezers, volop inzetten tegen de onnodige en dure privatiseringen en verdere afbouw van de openbare diensten.

Het lijstnummer 7 zal ons, samen met de steun van vele Edegemnaars, naar de overwinning voeren” aldus een zegezekere André van Ekelenburg.

http://woodmarine.be/2018/09/24/pvdadem-gaat-voor-de-overwinning-in-edegem/?utm_source=Gazet+van+Hove+Wekelijkse+Nieuwsbrief&utm_campaign=7674ba9978-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_e995699489-7674ba9978-133122493

Related articles

DemocratiEdegem verzamelt handtekeningen tegen Diftar

De Edegemse politieke beweging DemocratiEdegem wil driehonderd handtekeningen verzamelen van inwoners die tegen de invoering van het Diftar-systeem zijn. Op de gemeenteraad van juni werd beslist dat vanaf 1 januari de Edegemnaren hun huisvuilafval moeten betalen per gewicht. Met driehonderd handtekeningen wil DemocratiEdegem aan de gemeenteraad vragen om deze beslissing ongedaan te maken. “Dit systeem […]

Learn More

DemocratiEdegem gaat voor 1.001 handtekeningen

In Edegem wil de beweging DemocratiEdegem niet 100, maar 1.001 handtekeningen verzamelen om deel te nemen aan de verkiezingen op 14 oktober. “Daarmee willen we aantonen dat we als alternatief voor de traditionele partijen een groot draagvlak hebben”, klinkt het. DemocratiEdegem noemt zichzelf een “democratische politieke beweging” en geen partij. “Met het woord beweging willen […]

Learn More

Nieuwsblad: DemocratiEdegem lanceert meldpunt voor sluikstorten.

De nieuwe politieke beweging democratiEdegem wil dat de gemeente in de toekomst meer investeert in netheid. Daarom richtte de partij een nieuw meldpunt op waar sluikstorten en andere ongemakken kunnen worden gemeld. Om het goede voorbeeld te geven, organiseert de partij zondag een opruimactie.

Learn More