HLN: Fietsersbond schrijft vernietigend rapport

Het gemeentebestuur van Edegem kreeg in het voorjaar een vernietigend rapport van de fietsersbond. Wat moet het volgende bestuur doen aan fietsveiligheid en -comfort?

“Er is de afgelopen zes jaar weinig of niets gebeurd om het fietsen aangenamer en veiliger te maken”, hekelt CD&V-lijsttrekker Bart Breugelmans. “Onder impuls van onze jongeren heeft onze partij de fietsdeal opgestart. Volgens die deal moet elke toekomstige investering van Edegem in wegeninfrastructuur door een fietsbril bekeken worden en bij uitbreiding naar alle zwakke weggebruikers.”

Putten en bulten

“Maatregelen zoals het deelfietsensysteem doortrekken naar Edegem en de snelheidslimiet op de Prins Boudewijnlaan verlagen naar 50km/u, maken het fietsen veiliger”, vult PVDA+d!Em aan. “Bij de recente heraanleg van de Drie Eikenstraat heeft het bestuur opnieuw weinig of geen rekening gehouden met de zwakke weggebruiker.”

Vlaams Belang eist een langetermijnvisie voor fietsers: “Duidelijkere verkeerssignalisatie op gevaarlijke kruispunten en voldoende brede fietspaden zonder putten en bulten zijn simpele ingrepen die worden nagelaten door het bestuur.”

“De evaluatie van de fietsersbond was een momentopname”, verdedigt burgemeester Koen Metsu (N-VA) zich. “Veel projecten zaten toen in een eindfase en zijn inmiddels wel afgerond. Bij het begin van onze legislatuur hadden we heel wat achterstand in te halen aangezien de fietsers niet bepaald vertroeteld werden onder het vorige bestuur. Voor N-VA blijven fietsers een belangrijke doelgroep in de komende legislatuur en we zullen blijven samenwerken met de fietsersbond, de provinciale cel fietsbeleid en andere partners.”

“Vorige legislatuur is er exact 1km fietspad aangelegd”, vult Groen aan. “Wij hebben in totaal 3,5km trage wegen gerealiseerd. Groen wil blijven gaan voor een mobiliteitsplan op kindermaat met meer trage wegen en overdekte fietsenstallingen“

Open Vld benadrukt dat uit een peiling van de Vlaamse overheid blijkt dat de Edegemnaar meer dan in de rest van Vlaanderen tevreden is met het aantal fietspaden en de kwaliteit ervan. “Maar uiteraard kan het beter en Open Vld wil daar in blijven investeren.”

https://www.hln.be/regio/edegem/fietsersbond-schrijft-vernietigend-rapport~ad6b0f7f/

Related articles

d!Em mikt op drie zetels

De Edegemse politieke volksbeweging d!EM, vroeger democratiEdegem, wil voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van nul naar drie zetels in de gemeenteraad gaan. “Dat kan dankzij de samenwerking met PVDA. Met de nieuwe baseline ‘de toekomst is aan ons’ zal d!Em zich profileren als het enig geloofwaardig links en progressief alternatief”, stelt André Van Ekelenburg. […]

Learn More

PVDA + D!EM Edegem zoeken en vinden de moedigste inwoner

EDEGEM – Het Edegems Volkshuis (Ons Huis) was dit weekend weer goed gevuld tijdens de nieuwjaarsdrink van PVDA+d!Em. Naast de vele hapjes en drankjes voelde je vooral de strijdlust en, zoals de aanwezigen het zelf omschrijven, de kameraadschap tussen de leden en sympathisanten van deze politieke partijen die dit najaar als één grote familie naar de […]

Learn More

DemocratiEdegem wordt d!Em (HLN)

De Edegemse politieke beweging democratiEdegem, gesticht in 2010, gaat voortaan door het leven als d!EM, dat staat voor ‘democratie in Edegem’. “Met onze visie willen we bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen de nodige zetels verwerven en we mikken hierbij op de linkse en progressieve mensen en partijen”, vertelt André Van Ekelenburg van d!EM. De partij telt […]

Learn More