N-VA campagnebus zorgt voor ophef in Edegem.

“Kinderen hun schoolreis afpakken is het allerlaatste dat we willen”, zegt PVDA+d!Em woordvoerder André van Ekelenburg. De woordvoerder van de linkse Edegemse verkiezingslijst heeft begrip voor de moeilijke beslissing die de schooldirectie moest nemen toen ze plots geconfronteerd werd met dit ethisch dilemma. Kinderen niet op schoolreis laten vertrekken of ze laten instappen in de campagnebus van N-VA.

Dit vreemd voorval roept toch vele vragen op bij van Ekelenburg: “Volgens de berichten die we via de media krijgen stond de voorziene bus in panne en had de busmaatschappij geen andere bus. Heeft deze busmaatschappij eraan gedacht om eventueel een bus bij een collega te charteren? Heeft de busmaatschappij de schooldirectie van te voren op de hoogte gebracht over het gegeven dat ze dit alternatief wilden inzetten? Wist iemand bij N-VA dat deze bus op die dinsdagmorgen schoolkinderen zou vervoeren? Het lijkt ons zeer vreemd dat de eigenlijke huurder van deze campagnebus niet zou weten waar de bus rondrijdt.”

Deze op zijn minst verdachte situatie legt volgens van Ekelenburg een ander gegeven bloot. “Willen wij verkiezingspropaganda op Amerikaanse wijze? Willen we dure Trumpiaanse superdeluxe campagnebussen en enkel grote reclameborden terwijl het echte veldwerk verboden wordt. We mogen onze Grote Bevraging niet doen op de wekelijkse markt. Als we geen klacht bij de gouverneur hadden ingediend kregen we in Edegem, in tegenstelling tot de andere partijen, geen plaats op de jaarmarkt. In Antwerpen komen geen gemeentelijke aanplakborden.”

Elk initiatief om tussen de mensen campagne te voeren, wat onze natuurlijke omgeving is, wordt ons ontzegd. Maar blijkbaar is het wel normaal om met een campagnebus kinderen aan een school op te halen.

“Partijen zoals de N-VA, met heel veel belastinggeld om een dure campagne te voeren, zorgen ervoor dat partijen zoals PVDA en d!Em steeds minder mogen doen. Is dit de start van een democratie waarin enkel de rijke partijen alle kansen krijgen?” besluit van Ekelenburg

https://www.gva.be/cnt/dmf20180607_03549489/linkse-lijst-misnoegd-over-voorval-met-n-va-bus-die-schoolkinderen-vervoerd-willen-wij-verkiezingspropaganda-op-amerikaanse-wijze

 

Related articles

PVDA trekt samen met d!Em naar stembus

De lokale Edegemse volksbeweging d!Em en PVDA gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Op deze lijst zullen volgens de partij naast de PVDA en d!Em-leden ook enkele voormalige Groen en sp.a-leden en enkele onafhankelijken staan. ”We willen de derde grootste in Edegem worden en mikken dan ook op drie zetels. Met ons […]

Learn More

Nieuwsblad: DemocratiEdegem lanceert meldpunt voor sluikstorten.

De nieuwe politieke beweging democratiEdegem wil dat de gemeente in de toekomst meer investeert in netheid. Daarom richtte de partij een nieuw meldpunt op waar sluikstorten en andere ongemakken kunnen worden gemeld. Om het goede voorbeeld te geven, organiseert de partij zondag een opruimactie.

Learn More

PVDA + D!EM Edegem zoeken en vinden de moedigste inwoner

EDEGEM – Het Edegems Volkshuis (Ons Huis) was dit weekend weer goed gevuld tijdens de nieuwjaarsdrink van PVDA+d!Em. Naast de vele hapjes en drankjes voelde je vooral de strijdlust en, zoals de aanwezigen het zelf omschrijven, de kameraadschap tussen de leden en sympathisanten van deze politieke partijen die dit najaar als één grote familie naar de […]

Learn More