N-VA campagnebus zorgt voor ophef in Edegem.

“Kinderen hun schoolreis afpakken is het allerlaatste dat we willen”, zegt PVDA+d!Em woordvoerder André van Ekelenburg. De woordvoerder van de linkse Edegemse verkiezingslijst heeft begrip voor de moeilijke beslissing die de schooldirectie moest nemen toen ze plots geconfronteerd werd met dit ethisch dilemma. Kinderen niet op schoolreis laten vertrekken of ze laten instappen in de campagnebus van N-VA.

Dit vreemd voorval roept toch vele vragen op bij van Ekelenburg: “Volgens de berichten die we via de media krijgen stond de voorziene bus in panne en had de busmaatschappij geen andere bus. Heeft deze busmaatschappij eraan gedacht om eventueel een bus bij een collega te charteren? Heeft de busmaatschappij de schooldirectie van te voren op de hoogte gebracht over het gegeven dat ze dit alternatief wilden inzetten? Wist iemand bij N-VA dat deze bus op die dinsdagmorgen schoolkinderen zou vervoeren? Het lijkt ons zeer vreemd dat de eigenlijke huurder van deze campagnebus niet zou weten waar de bus rondrijdt.”

Deze op zijn minst verdachte situatie legt volgens van Ekelenburg een ander gegeven bloot. “Willen wij verkiezingspropaganda op Amerikaanse wijze? Willen we dure Trumpiaanse superdeluxe campagnebussen en enkel grote reclameborden terwijl het echte veldwerk verboden wordt. We mogen onze Grote Bevraging niet doen op de wekelijkse markt. Als we geen klacht bij de gouverneur hadden ingediend kregen we in Edegem, in tegenstelling tot de andere partijen, geen plaats op de jaarmarkt. In Antwerpen komen geen gemeentelijke aanplakborden.”

Elk initiatief om tussen de mensen campagne te voeren, wat onze natuurlijke omgeving is, wordt ons ontzegd. Maar blijkbaar is het wel normaal om met een campagnebus kinderen aan een school op te halen.

“Partijen zoals de N-VA, met heel veel belastinggeld om een dure campagne te voeren, zorgen ervoor dat partijen zoals PVDA en d!Em steeds minder mogen doen. Is dit de start van een democratie waarin enkel de rijke partijen alle kansen krijgen?” besluit van Ekelenburg

https://www.gva.be/cnt/dmf20180607_03549489/linkse-lijst-misnoegd-over-voorval-met-n-va-bus-die-schoolkinderen-vervoerd-willen-wij-verkiezingspropaganda-op-amerikaanse-wijze

 

Related articles

d!Em mikt op drie zetels

De Edegemse politieke volksbeweging d!EM, vroeger democratiEdegem, wil voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van nul naar drie zetels in de gemeenteraad gaan. “Dat kan dankzij de samenwerking met PVDA. Met de nieuwe baseline ‘de toekomst is aan ons’ zal d!Em zich profileren als het enig geloofwaardig links en progressief alternatief”, stelt André Van Ekelenburg. […]

Learn More

“Geef vakbondswerk een plek in ons onderwijs”

Geef vakbondswerk een plek in ons onderwijs” Een debat organiseren over “de vakbond van morgen” terwijl onze Rode Duivels spelen tegen Engeland, het is een hele uitdaging. Toch lokte zo’n debat een fijn en geïnteresseerd publiek in Edegem (bij Antwerpen). Duidelijk is dat de vakbonden ernstig nadenken over hun band met jonge werknemers en over […]

Learn More

HLN: Wel of geen verbindingsweg?

CD&V en N-VA zien verbindingsweg zitten De Vlaamse overheid onderzoekt een verbindingsweg vanaf de Mechelsesteenweg tot de Boniverlei en bij uitbreiding tot de Prins Boudewijnlaan om uiteindelijk een grote ring rond Edegem en Kontich te leggen. Is dit dé oplossing voor de mobiliteitsproblemen in Edegem? “Wij zijn al jaren vragende partij voor die verbindingsweg”, benadrukt […]

Learn More