N-VA campagnebus zorgt voor ophef in Edegem.

“Kinderen hun schoolreis afpakken is het allerlaatste dat we willen”, zegt PVDA+d!Em woordvoerder André van Ekelenburg. De woordvoerder van de linkse Edegemse verkiezingslijst heeft begrip voor de moeilijke beslissing die de schooldirectie moest nemen toen ze plots geconfronteerd werd met dit ethisch dilemma. Kinderen niet op schoolreis laten vertrekken of ze laten instappen in de campagnebus van N-VA.

Dit vreemd voorval roept toch vele vragen op bij van Ekelenburg: “Volgens de berichten die we via de media krijgen stond de voorziene bus in panne en had de busmaatschappij geen andere bus. Heeft deze busmaatschappij eraan gedacht om eventueel een bus bij een collega te charteren? Heeft de busmaatschappij de schooldirectie van te voren op de hoogte gebracht over het gegeven dat ze dit alternatief wilden inzetten? Wist iemand bij N-VA dat deze bus op die dinsdagmorgen schoolkinderen zou vervoeren? Het lijkt ons zeer vreemd dat de eigenlijke huurder van deze campagnebus niet zou weten waar de bus rondrijdt.”

Deze op zijn minst verdachte situatie legt volgens van Ekelenburg een ander gegeven bloot. “Willen wij verkiezingspropaganda op Amerikaanse wijze? Willen we dure Trumpiaanse superdeluxe campagnebussen en enkel grote reclameborden terwijl het echte veldwerk verboden wordt. We mogen onze Grote Bevraging niet doen op de wekelijkse markt. Als we geen klacht bij de gouverneur hadden ingediend kregen we in Edegem, in tegenstelling tot de andere partijen, geen plaats op de jaarmarkt. In Antwerpen komen geen gemeentelijke aanplakborden.”

Elk initiatief om tussen de mensen campagne te voeren, wat onze natuurlijke omgeving is, wordt ons ontzegd. Maar blijkbaar is het wel normaal om met een campagnebus kinderen aan een school op te halen.

“Partijen zoals de N-VA, met heel veel belastinggeld om een dure campagne te voeren, zorgen ervoor dat partijen zoals PVDA en d!Em steeds minder mogen doen. Is dit de start van een democratie waarin enkel de rijke partijen alle kansen krijgen?” besluit van Ekelenburg

https://www.gva.be/cnt/dmf20180607_03549489/linkse-lijst-misnoegd-over-voorval-met-n-va-bus-die-schoolkinderen-vervoerd-willen-wij-verkiezingspropaganda-op-amerikaanse-wijze

 

Related articles

HLN: De Edegemnaar klaagt over vervuiling en sluikstort.

De Edegemnaar klaagt over vervuiling en sluikstort. Waren het deels betalend maken van het Ecopark en het invoeren van de gedifferentieerde tarieven (diftar) goede maatregelen om sluikstort tegen te gaan? “Integendeel”, hekelt lijsttrekker André Van Ekelenburg van PVDA+d!Em. “Het deels betalend maken van het Ecopark en het door de huidige meerderheid ingevoerde diftar-systeem zijn ondoordacht, […]

Learn More

PVDA + D!EM Edegem zoeken en vinden de moedigste inwoner

EDEGEM – Het Edegems Volkshuis (Ons Huis) was dit weekend weer goed gevuld tijdens de nieuwjaarsdrink van PVDA+d!Em. Naast de vele hapjes en drankjes voelde je vooral de strijdlust en, zoals de aanwezigen het zelf omschrijven, de kameraadschap tussen de leden en sympathisanten van deze politieke partijen die dit najaar als één grote familie naar de […]

Learn More

HLN: Wel of geen verbindingsweg?

CD&V en N-VA zien verbindingsweg zitten De Vlaamse overheid onderzoekt een verbindingsweg vanaf de Mechelsesteenweg tot de Boniverlei en bij uitbreiding tot de Prins Boudewijnlaan om uiteindelijk een grote ring rond Edegem en Kontich te leggen. Is dit dé oplossing voor de mobiliteitsproblemen in Edegem? “Wij zijn al jaren vragende partij voor die verbindingsweg”, benadrukt […]

Learn More