Volksbeweging d!Em en PVDA samen naar kiezer

De lokale volksbeweging d!Em en PVDA gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Dat kondigden PVDA-voorzitter Peter Mertens en d!Em-boegbeeld André van Ekelenburg aan tijdens de jaarmarkt in Edegem.

Het is de eerste keer dat de PVDA in Edegem opkomt. Aangezien haar ideologie nauw aansluit bij die van volksbeweging d!Em, besloten Mertens en van Ekelenburg de handen in elkaar te slaan en samen een lijst in te dienen. Op die lijst zullen naast PVDA- en d!Em-leden ook enkele voormalige Groen- en SP.A-leden en onafhankelijken staan.

Volgens André van Ekelenburg wordt het een super diverse lijst met grote ambities. “We willen de derde grootste partij in Edegem worden en mikken op drie zetels.”

Volgens Luc Janssens, voorzitter van PVDA Edegem, is één doelstelling al gehaald. “Heel veel mensen snakken naar een groepering van alle mensen die links en/of progressief zijn. Met dit samenwerkingsverband tonen we aan dat het samenwerken van linkse en progressieve mensen mogelijk is.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170903_03050757

Related articles

HLN: Wel of geen verbindingsweg?

CD&V en N-VA zien verbindingsweg zitten De Vlaamse overheid onderzoekt een verbindingsweg vanaf de Mechelsesteenweg tot de Boniverlei en bij uitbreiding tot de Prins Boudewijnlaan om uiteindelijk een grote ring rond Edegem en Kontich te leggen. Is dit dé oplossing voor de mobiliteitsproblemen in Edegem? “Wij zijn al jaren vragende partij voor die verbindingsweg”, benadrukt […]

Learn More

d!Em mikt op drie zetels

De Edegemse politieke volksbeweging d!EM, vroeger democratiEdegem, wil voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van nul naar drie zetels in de gemeenteraad gaan. “Dat kan dankzij de samenwerking met PVDA. Met de nieuwe baseline ‘de toekomst is aan ons’ zal d!Em zich profileren als het enig geloofwaardig links en progressief alternatief”, stelt André Van Ekelenburg. […]

Learn More

Ruim 300 handtekeningen tegen diftar-systeem

André Van Ekelenburg van DemocratiEdegem, de politieke beweging die zich verzet tegen het diftar-systeem, heeft meer dan driehonderd handtekening verzameld waardoor hij vandaag een punt op de Edegemse gemeenteraad mag brengen waarbij hij zal vragen om het diftar-verhaal toch nog af te voeren. Vanaf 2016 voert de gemeente het diftar-systeem in voor de ophaling van […]

Learn More