Volksbeweging d!Em en PVDA samen naar kiezer

De lokale volksbeweging d!Em en PVDA gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Dat kondigden PVDA-voorzitter Peter Mertens en d!Em-boegbeeld André van Ekelenburg aan tijdens de jaarmarkt in Edegem.

Het is de eerste keer dat de PVDA in Edegem opkomt. Aangezien haar ideologie nauw aansluit bij die van volksbeweging d!Em, besloten Mertens en van Ekelenburg de handen in elkaar te slaan en samen een lijst in te dienen. Op die lijst zullen naast PVDA- en d!Em-leden ook enkele voormalige Groen- en SP.A-leden en onafhankelijken staan.

Volgens André van Ekelenburg wordt het een super diverse lijst met grote ambities. “We willen de derde grootste partij in Edegem worden en mikken op drie zetels.”

Volgens Luc Janssens, voorzitter van PVDA Edegem, is één doelstelling al gehaald. “Heel veel mensen snakken naar een groepering van alle mensen die links en/of progressief zijn. Met dit samenwerkingsverband tonen we aan dat het samenwerken van linkse en progressieve mensen mogelijk is.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170903_03050757

Related articles

Edegem laat 23 voltijdse personeelsleden afvloeien

Tegen 2019 schrapt de gemeente Edegem 23 voltijdse betrekkingen. ‘Een uiterst moeilijke beslissing, maar een absolute noodzaak’, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA). De financiële middelen van de gemeente Edegem zijn de laatste jaren fel geslonken. ‘Door enkele grote investeringen en federale maatregelen ten nadele van de gemeenten, kampt Edegem met een structureel tekort van 3 […]

Learn More

Nieuwsblad: DemocratiEdegem lanceert meldpunt voor sluikstorten.

De nieuwe politieke beweging democratiEdegem wil dat de gemeente in de toekomst meer investeert in netheid. Daarom richtte de partij een nieuw meldpunt op waar sluikstorten en andere ongemakken kunnen worden gemeld. Om het goede voorbeeld te geven, organiseert de partij zondag een opruimactie.

Learn More