Volksbeweging d!Em en PVDA samen naar kiezer

De lokale volksbeweging d!Em en PVDA gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Dat kondigden PVDA-voorzitter Peter Mertens en d!Em-boegbeeld André van Ekelenburg aan tijdens de jaarmarkt in Edegem.

Het is de eerste keer dat de PVDA in Edegem opkomt. Aangezien haar ideologie nauw aansluit bij die van volksbeweging d!Em, besloten Mertens en van Ekelenburg de handen in elkaar te slaan en samen een lijst in te dienen. Op die lijst zullen naast PVDA- en d!Em-leden ook enkele voormalige Groen- en SP.A-leden en onafhankelijken staan.

Volgens André van Ekelenburg wordt het een super diverse lijst met grote ambities. “We willen de derde grootste partij in Edegem worden en mikken op drie zetels.”

Volgens Luc Janssens, voorzitter van PVDA Edegem, is één doelstelling al gehaald. “Heel veel mensen snakken naar een groepering van alle mensen die links en/of progressief zijn. Met dit samenwerkingsverband tonen we aan dat het samenwerken van linkse en progressieve mensen mogelijk is.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170903_03050757

Related articles

Gazet van&voor Hove: PVDA+d!Em gaat voor de overwinning in Edegem

“Het was een hele karwei” zegt PVDA+d!Em lijsttrekker André van Ekelenburg, “maar we zijn er helemaal klaar voor.” “Na onze Grote bevraging, waarmee we de mening van de Edegemnaar hebben bevraagd, het verzamelen van de nodige handtekeningen om te mogen opkomen  en het opmaken van een  sociaal en ecologisch programma,  hebben we nu een mooi uitgebalanceerde […]

Learn More

PVDA + D!EM Edegem zoeken en vinden de moedigste inwoner

EDEGEM – Het Edegems Volkshuis (Ons Huis) was dit weekend weer goed gevuld tijdens de nieuwjaarsdrink van PVDA+d!Em. Naast de vele hapjes en drankjes voelde je vooral de strijdlust en, zoals de aanwezigen het zelf omschrijven, de kameraadschap tussen de leden en sympathisanten van deze politieke partijen die dit najaar als één grote familie naar de […]

Learn More

HLN: Fietsersbond schrijft vernietigend rapport

Het gemeentebestuur van Edegem kreeg in het voorjaar een vernietigend rapport van de fietsersbond. Wat moet het volgende bestuur doen aan fietsveiligheid en -comfort? “Er is de afgelopen zes jaar weinig of niets gebeurd om het fietsen aangenamer en veiliger te maken”, hekelt CD&V-lijsttrekker Bart Breugelmans. “Onder impuls van onze jongeren heeft onze partij de […]

Learn More