Besparen op de kosten van burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden.

We horen het dagdagelijks. We hebben last van een economische crisis. Persoonlijk omschrijf ik het tekort aan financiën, die vooral de zwakkeren in onze maatschappij treffen, als een verkeerde verdeling van het kapitaal. Volgens mij is het dan ook onze plicht om alles op alles te zetten om het geld te halen bij diegenen die het hebben en niet bij diegenen die het niet hebben. Mijn voorstel gaat niet enkel over de centen, het gaat ook over politieke geloofwaardigheid. Het origineel voorstel: Het origineel voorstel bevatte het idee om een college van burgemeester en schepenen met één schepen minder te realiseren. Dit voorstel, dat niet gerealiseerd is in deze legislatuur, zal verplicht worden vanaf 2019. Het huidig voorstel: Burgemeester en schepenen leveren 10% in van alle vergoedingen die ze krijgen via hun ambt. Deze inlevering start vanaf 2014 en duurt minstens tot het einde van deze legislatuur. Voorzitters (gemeenteraad en commissie) krijgen geen extra vergoeding. Ze krijgen dezelfde vergoeding zoals elk ander gemeenteraadslid. Iemand die een mandaat in de gemeenteraad combineert met een bovenlokaal mandaat ontvangt geen enkele vergoeding vanuit zijn mandaat en aanverwanten in Edegem. 10% of meer? Om evenredig te zijn met de inspanningen die de nieuwe meerderheid vraagt aan de burger, moesten we geen 10% maar 33% inlevering vragen (de belastingen zijn gemiddeld met 33% verhoogd.) Om de drempel heel laag te houden hebben we geopteerd om slechts 10% inlevering te vragen. Het spreekt voor zich dat elk lid van het schepencollege dat solidair wil zijn met de gewone burger kan opteren voor de 33% inlevering. Gezien de uitspraken in de artikels in bijlage ben ik ervan overtuigd dat alle partijen kunnen instemmen met dit voorstel. Vooral de partijen die de huidige Edegemse meerderheid vormen zouden volgens deze bronnen grote voorstander moeten zijn.

Related articles

Vraag naar beter groen onderhoud in Edegem

Edegem is een dichtbevolkte gemeente waarin we gelukkig nog heel veel natuur hebben. Door verkavelingen verdwijnt er steeds meer en meer natuurlijke ruimte. Het is dan ook heel positief dat Hof Ter Linde aansluitend met Fort V ons een natuurlijke long geeft van ongeveer 90 hectaren. Met dit voorstel willen we aan de ene kant […]

Learn More

Voorstel voor uitbreiding en verbetering van hondenloopweiden

De strijd tegen hondenpoep is een strijd die Edegem al lang voert. Het mag gezegd worden dat het probleem van de hondenpoep de afgelopen decennia veel minder is geworden. Komt dit door de kans op een gemeentelijke administratieve sanctie (in de volksmond GAS boete) of doordat Edegem met de jaren meer en meer hondenloopweiden heeft? […]

Learn More

Hof ter Linden voor exclusief en rijk publiek.

Antwoord op mondelinge vraag van Nicole Naert (PVDA) aan Inga Verhaert (sp.a). Zeker de laatste zin is bedenkelijk. Het is niet de privé partner die alle grote werken zal betalen, dit zal betaalt worden door ons belastinggeld. Wij gaan voor het idee van Groen (dat ze voor de verkiezingen hebben gelanceerd en na de verkiezingen […]

Learn More