Voorstel voor uitbreiding en verbetering van hondenloopweiden

De strijd tegen hondenpoep is een strijd die Edegem al lang voert. Het mag gezegd worden dat het probleem van de hondenpoep de afgelopen decennia veel minder is geworden. Komt dit door de kans op een gemeentelijke administratieve sanctie (in de volksmond GAS boete) of doordat Edegem met de jaren meer en meer hondenloopweiden heeft? Hondenloopweiden zorgen niet enkel voor minder hondenpoep op straat, ze zorgen ook voor sociaal contact tussen hondeneigenaars. Het realiseren van meer hondenloopweiden is dan ook een positieve investering. Op de gemeentelijke website zien we dat er 3 hondenloopweiden aangeduid zijn. Fort 5, Lourdeslaan en Willem Herreynstraat. De hondenloopweide aan de Romeinse Put in Buizegem staat hier spijtig genoeg niet bij. Misschien kan er eentje bij komen op het domein Hof Ter Linde en in de Ingenieur Haesaertslaan (waar vroeger het verkeerspark was). En wie weet, misschien zijn er nog andere locaties nodig en beschikbaar. We kunnen het comfort van deze hondenloopweiden verhogen met een afgeschutte zitplaats. Een zitplaats dat je beschermt tegen de regen en de zon.

Kan en wil de gemeente zich informeren over de noodzaak van het realiseren van extra hondenloopweiden?

Is het mogelijk om de hondenloopweiden te voorzien van een schuilhuisje / schuilplaats?

 

Related articles

DemocratiEdegem dan toch op de jaarmarkt.

De Populaire Edegemse jaarmarkt krijgt nu ook standplaatsen voor politieke partijen. In het eerste voorstel kregen enkel de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad een standplaats. Voor democratiEdegem was dit ontoelaatbaar. “Eigenlijk was dit een ondemocratisch voorstel. Het kan toch niet zijn dat democratiEdegem als enige geen standplaats krijgt op de jaarmarkt. We […]

Learn More

Geen circus met wilde dieren in Edegem

Tijdens de gemeenteraad van 25 september 2003 heeft ons gemeenteraadslid André van Ekelenburg (nu PVDA+d!Em) gevraagd om circussen met wilde dieren net meer toe te laten in Edegem. Wat volgt was een zeer vreemde en unieke situatie. Een stukje uit het verslag van de gemeenteraad van 25.09.03 Raadslid André van Ekelenburg licht zijn interpellatie toe. […]

Learn More

PVDA+d!Em komt ook op voor dierenwelzijn in Edegem.

Gemeente met aandacht voor het dierenwelzijn STANDPUNT Het is duidelijk dat de publieke opinie steeds meer wakker ligt van dierenwelzijn. Voor veel mensen zijn huisdieren immers belangrijk voor hun emotioneel welzijn, hun sociale interactie, ze bieden troost en vormen een deel van hun familie. Deze publieke druk heeft ertoe bijgedragen dat er nu op Vlaams […]

Learn More