Voorstel voor uitbreiding en verbetering van hondenloopweiden

De strijd tegen hondenpoep is een strijd die Edegem al lang voert. Het mag gezegd worden dat het probleem van de hondenpoep de afgelopen decennia veel minder is geworden. Komt dit door de kans op een gemeentelijke administratieve sanctie (in de volksmond GAS boete) of doordat Edegem met de jaren meer en meer hondenloopweiden heeft? Hondenloopweiden zorgen niet enkel voor minder hondenpoep op straat, ze zorgen ook voor sociaal contact tussen hondeneigenaars. Het realiseren van meer hondenloopweiden is dan ook een positieve investering. Op de gemeentelijke website zien we dat er 3 hondenloopweiden aangeduid zijn. Fort 5, Lourdeslaan en Willem Herreynstraat. De hondenloopweide aan de Romeinse Put in Buizegem staat hier spijtig genoeg niet bij. Misschien kan er eentje bij komen op het domein Hof Ter Linde en in de Ingenieur Haesaertslaan (waar vroeger het verkeerspark was). En wie weet, misschien zijn er nog andere locaties nodig en beschikbaar. We kunnen het comfort van deze hondenloopweiden verhogen met een afgeschutte zitplaats. Een zitplaats dat je beschermt tegen de regen en de zon.

Kan en wil de gemeente zich informeren over de noodzaak van het realiseren van extra hondenloopweiden?

Is het mogelijk om de hondenloopweiden te voorzien van een schuilhuisje / schuilplaats?

 

Related articles

Het realiseren van een oplossing om het verder bestaan van het Edegems Taalatelier te garanderen.

Onderstaand verzoekschrift wordt bij toepassing van artikel 45 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van Edegem ingediend door 300 ondertekenden inwoners van de gemeente. Voorafgaande overwegingen. Wij stellen vast dat het gemeentebestuur zonder ernstig overleg in juni van dit jaar plots besliste om het Edegems Taalatelier te sluiten. De wijze waarop dit gebeurde was […]

Learn More

Besparen op de kosten van burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden.

We horen het dagdagelijks. We hebben last van een economische crisis. Persoonlijk omschrijf ik het tekort aan financiën, die vooral de zwakkeren in onze maatschappij treffen, als een verkeerde verdeling van het kapitaal. Volgens mij is het dan ook onze plicht om alles op alles te zetten om het geld te halen bij diegenen die […]

Learn More

Is de opwarming van de aarde een probleem?

Krijgen we ooit nog een Elfstedentocht? Zal het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen ooit nog is doorgaan op echt ijs? Wordt onze gemeente ooit een kustgemeente? Met een opwarming van 0.8°C voelen we vandaag al de gevolgen: smelting van de ijskappen en gletsjers, verzuring van de oceanen, grillig weer, droogte afgewisseld met stortbuien. Twee graden opwarming van […]

Learn More