Voorstel voor uitbreiding en verbetering van hondenloopweiden

De strijd tegen hondenpoep is een strijd die Edegem al lang voert. Het mag gezegd worden dat het probleem van de hondenpoep de afgelopen decennia veel minder is geworden. Komt dit door de kans op een gemeentelijke administratieve sanctie (in de volksmond GAS boete) of doordat Edegem met de jaren meer en meer hondenloopweiden heeft? Hondenloopweiden zorgen niet enkel voor minder hondenpoep op straat, ze zorgen ook voor sociaal contact tussen hondeneigenaars. Het realiseren van meer hondenloopweiden is dan ook een positieve investering. Op de gemeentelijke website zien we dat er 3 hondenloopweiden aangeduid zijn. Fort 5, Lourdeslaan en Willem Herreynstraat. De hondenloopweide aan de Romeinse Put in Buizegem staat hier spijtig genoeg niet bij. Misschien kan er eentje bij komen op het domein Hof Ter Linde en in de Ingenieur Haesaertslaan (waar vroeger het verkeerspark was). En wie weet, misschien zijn er nog andere locaties nodig en beschikbaar. We kunnen het comfort van deze hondenloopweiden verhogen met een afgeschutte zitplaats. Een zitplaats dat je beschermt tegen de regen en de zon.

Kan en wil de gemeente zich informeren over de noodzaak van het realiseren van extra hondenloopweiden?

Is het mogelijk om de hondenloopweiden te voorzien van een schuilhuisje / schuilplaats?

 

Related articles

Het realiseren van een oplossing om het verder bestaan van het Edegems Taalatelier te garanderen.

Onderstaand verzoekschrift wordt bij toepassing van artikel 45 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van Edegem ingediend door 300 ondertekenden inwoners van de gemeente. Voorafgaande overwegingen. Wij stellen vast dat het gemeentebestuur zonder ernstig overleg in juni van dit jaar plots besliste om het Edegems Taalatelier te sluiten. De wijze waarop dit gebeurde was […]

Learn More

Zwembad van Edegem ook open op zaterdag?

Sinds maart 2014 is het zwembad van Edegem niet meer open op zaterdagvoormiddag. Onbegrijpelijk zegt Jos Truyens (voorzitter van democratiEdegem). De gemeente heeft onlangs € 40.000 geïnvesteerd in dit zwembad.  Als “beloning” krijgt diegene die dit betaald heeft, de Edegemse belastingbetaler, geen opening meer op zaterdag. Het Edegems zwembad dat soms als grap benoemd wordt […]

Learn More

DemocratiEdegem dan toch op de jaarmarkt.

De Populaire Edegemse jaarmarkt krijgt nu ook standplaatsen voor politieke partijen. In het eerste voorstel kregen enkel de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad een standplaats. Voor democratiEdegem was dit ontoelaatbaar. “Eigenlijk was dit een ondemocratisch voorstel. Het kan toch niet zijn dat democratiEdegem als enige geen standplaats krijgt op de jaarmarkt. We […]

Learn More