DemocratiEdegem gaat voor 1.001 handtekeningen

In Edegem wil de beweging DemocratiEdegem niet 100, maar 1.001 handtekeningen verzamelen om deel te nemen aan de verkiezingen op 14 oktober. “Daarmee willen we aantonen dat we als alternatief voor de traditionele partijen een groot draagvlak hebben”, klinkt het.

DemocratiEdegem noemt zichzelf een “democratische politieke beweging” en geen partij. “Met het woord beweging willen we duidelijk maken dat we verschillen van de traditionele partijen”, zegt politiek coördinator André van Ekelenburg.

Dat is ook waar DemocratiEdegem naar eigen zeggen voor staat: “een positief alternatief vormen voor mensen die geen geloof meer hebben in de traditionele politieke partijen, de burger weer een stem geven, doen wat de mensen willen”.

Om aan de verkiezingen in Edegem te mogen deelnemen moet men 1 handtekening van een aftredend gemeenteraadslid of 100 handtekeningen van stemgerechtigde inwoners verzamelen. Maar DemocratiEdegem ziet het grootser: “100 handtekeningen verzamelen is voor ons geen uitdaging”, klinkt het bij voorzitter John Versprille. “Wij gaan voor 1.001 handtekeningen. Hiermee willen we aantonen dat we als alternatief voor de traditionele partijen en als alternatief voor de blanco stemmers ene groot draagvlak hebben.”

De leden van DemocratiEdegem gaan de handtekeningen deur aan deur ophalen, “om op die manier de mensen de kans te geven om op dat ogenblik hun toekomstvisie over Edegem weer te geven”.

“Iedereen is voor ons nummer 1”

Op dit ogenblik wordt volop aan de lijst gewerkt, maar namen wil André van Ekelenburg nog niet vrijgeven. “Bij ons is iedereen nummer 1, is iedereen even belangrijk”, zegt van Ekelenburg. “Daarom zullen we meteen de hele lijst bekendmaken als die compleet is.”

Wat hij wel al kwijt wil: “De jongste kandidaat is een toekomstige jonge vader van 22 jaar, de oudste kandidaat is een ietwat oudere vader van 70 jaar.”

Related articles

Volksbeweging d!Em en PVDA samen naar kiezer

De lokale volksbeweging d!Em en PVDA gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dat kondigden PVDA-voorzitter Peter Mertens en d!Em-boegbeeld André van Ekelenburg aan tijdens de jaarmarkt in Edegem. Het is de eerste keer dat de PVDA in Edegem opkomt. Aangezien haar ideologie nauw aansluit bij die van volksbeweging d!Em, besloten Mertens en […]

Learn More

d!Em mikt op drie zetels

De Edegemse politieke volksbeweging d!EM, vroeger democratiEdegem, wil voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van nul naar drie zetels in de gemeenteraad gaan. “Dat kan dankzij de samenwerking met PVDA. Met de nieuwe baseline ‘de toekomst is aan ons’ zal d!Em zich profileren als het enig geloofwaardig links en progressief alternatief”, stelt André Van Ekelenburg. […]

Learn More

Nieuwsblad: DemocratiEdegem lanceert meldpunt voor sluikstorten.

De nieuwe politieke beweging democratiEdegem wil dat de gemeente in de toekomst meer investeert in netheid. Daarom richtte de partij een nieuw meldpunt op waar sluikstorten en andere ongemakken kunnen worden gemeld. Om het goede voorbeeld te geven, organiseert de partij zondag een opruimactie.

Learn More