DemocratiEdegem gaat voor 1.001 handtekeningen

In Edegem wil de beweging DemocratiEdegem niet 100, maar 1.001 handtekeningen verzamelen om deel te nemen aan de verkiezingen op 14 oktober. “Daarmee willen we aantonen dat we als alternatief voor de traditionele partijen een groot draagvlak hebben”, klinkt het.

DemocratiEdegem noemt zichzelf een “democratische politieke beweging” en geen partij. “Met het woord beweging willen we duidelijk maken dat we verschillen van de traditionele partijen”, zegt politiek coördinator André van Ekelenburg.

Dat is ook waar DemocratiEdegem naar eigen zeggen voor staat: “een positief alternatief vormen voor mensen die geen geloof meer hebben in de traditionele politieke partijen, de burger weer een stem geven, doen wat de mensen willen”.

Om aan de verkiezingen in Edegem te mogen deelnemen moet men 1 handtekening van een aftredend gemeenteraadslid of 100 handtekeningen van stemgerechtigde inwoners verzamelen. Maar DemocratiEdegem ziet het grootser: “100 handtekeningen verzamelen is voor ons geen uitdaging”, klinkt het bij voorzitter John Versprille. “Wij gaan voor 1.001 handtekeningen. Hiermee willen we aantonen dat we als alternatief voor de traditionele partijen en als alternatief voor de blanco stemmers ene groot draagvlak hebben.”

De leden van DemocratiEdegem gaan de handtekeningen deur aan deur ophalen, “om op die manier de mensen de kans te geven om op dat ogenblik hun toekomstvisie over Edegem weer te geven”.

“Iedereen is voor ons nummer 1”

Op dit ogenblik wordt volop aan de lijst gewerkt, maar namen wil André van Ekelenburg nog niet vrijgeven. “Bij ons is iedereen nummer 1, is iedereen even belangrijk”, zegt van Ekelenburg. “Daarom zullen we meteen de hele lijst bekendmaken als die compleet is.”

Wat hij wel al kwijt wil: “De jongste kandidaat is een toekomstige jonge vader van 22 jaar, de oudste kandidaat is een ietwat oudere vader van 70 jaar.”

Related articles

PVDA en d!Em samen naar gemeenteraadsverkiezingen

De lokale volksbeweging d!Em en PVDA gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dat onthulden ze dit weekend met een spandoek op de jaarmarkt. Tijdens de jaarmarkt in Edegem onthulden PVDA-voorzitter Peter Mertens en d!Em-boegbeeld André van Ekelenburg een speciaal spandoek. De twee gaan een samenwerkingsverbond aan en trekken onder de naam PVDA+d!Em […]

Learn More

HLN: De Edegemnaar klaagt over vervuiling en sluikstort.

De Edegemnaar klaagt over vervuiling en sluikstort. Waren het deels betalend maken van het Ecopark en het invoeren van de gedifferentieerde tarieven (diftar) goede maatregelen om sluikstort tegen te gaan? “Integendeel”, hekelt lijsttrekker André Van Ekelenburg van PVDA+d!Em. “Het deels betalend maken van het Ecopark en het door de huidige meerderheid ingevoerde diftar-systeem zijn ondoordacht, […]

Learn More

Edegem laat 23 voltijdse personeelsleden afvloeien

Tegen 2019 schrapt de gemeente Edegem 23 voltijdse betrekkingen. ‘Een uiterst moeilijke beslissing, maar een absolute noodzaak’, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA). De financiële middelen van de gemeente Edegem zijn de laatste jaren fel geslonken. ‘Door enkele grote investeringen en federale maatregelen ten nadele van de gemeenten, kampt Edegem met een structureel tekort van 3 […]

Learn More