DemocratiEdegem gaat voor 1.001 handtekeningen

In Edegem wil de beweging DemocratiEdegem niet 100, maar 1.001 handtekeningen verzamelen om deel te nemen aan de verkiezingen op 14 oktober. “Daarmee willen we aantonen dat we als alternatief voor de traditionele partijen een groot draagvlak hebben”, klinkt het.

DemocratiEdegem noemt zichzelf een “democratische politieke beweging” en geen partij. “Met het woord beweging willen we duidelijk maken dat we verschillen van de traditionele partijen”, zegt politiek coördinator André van Ekelenburg.

Dat is ook waar DemocratiEdegem naar eigen zeggen voor staat: “een positief alternatief vormen voor mensen die geen geloof meer hebben in de traditionele politieke partijen, de burger weer een stem geven, doen wat de mensen willen”.

Om aan de verkiezingen in Edegem te mogen deelnemen moet men 1 handtekening van een aftredend gemeenteraadslid of 100 handtekeningen van stemgerechtigde inwoners verzamelen. Maar DemocratiEdegem ziet het grootser: “100 handtekeningen verzamelen is voor ons geen uitdaging”, klinkt het bij voorzitter John Versprille. “Wij gaan voor 1.001 handtekeningen. Hiermee willen we aantonen dat we als alternatief voor de traditionele partijen en als alternatief voor de blanco stemmers ene groot draagvlak hebben.”

De leden van DemocratiEdegem gaan de handtekeningen deur aan deur ophalen, “om op die manier de mensen de kans te geven om op dat ogenblik hun toekomstvisie over Edegem weer te geven”.

“Iedereen is voor ons nummer 1”

Op dit ogenblik wordt volop aan de lijst gewerkt, maar namen wil André van Ekelenburg nog niet vrijgeven. “Bij ons is iedereen nummer 1, is iedereen even belangrijk”, zegt van Ekelenburg. “Daarom zullen we meteen de hele lijst bekendmaken als die compleet is.”

Wat hij wel al kwijt wil: “De jongste kandidaat is een toekomstige jonge vader van 22 jaar, de oudste kandidaat is een ietwat oudere vader van 70 jaar.”

Related articles

PVDA trekt samen met d!Em naar stembus

De lokale Edegemse volksbeweging d!Em en PVDA gaan onder de naam PVDA+d!Em naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Op deze lijst zullen volgens de partij naast de PVDA en d!Em-leden ook enkele voormalige Groen en sp.a-leden en enkele onafhankelijken staan. ”We willen de derde grootste in Edegem worden en mikken dan ook op drie zetels. Met ons […]

Learn More

PVDA + D!EM Edegem zoeken en vinden de moedigste inwoner

EDEGEM – Het Edegems Volkshuis (Ons Huis) was dit weekend weer goed gevuld tijdens de nieuwjaarsdrink van PVDA+d!Em. Naast de vele hapjes en drankjes voelde je vooral de strijdlust en, zoals de aanwezigen het zelf omschrijven, de kameraadschap tussen de leden en sympathisanten van deze politieke partijen die dit najaar als één grote familie naar de […]

Learn More

HLN: Fietsersbond schrijft vernietigend rapport

Het gemeentebestuur van Edegem kreeg in het voorjaar een vernietigend rapport van de fietsersbond. Wat moet het volgende bestuur doen aan fietsveiligheid en -comfort? “Er is de afgelopen zes jaar weinig of niets gebeurd om het fietsen aangenamer en veiliger te maken”, hekelt CD&V-lijsttrekker Bart Breugelmans. “Onder impuls van onze jongeren heeft onze partij de […]

Learn More